NPower News Today 2021 April: Batch A, B & C NASIMS, NEXIT Latest News, Registration & Recruitment News, CBN Empowerment Portal Login 2021, Password Reset, etc, Apply Now On Jobseekersng.com

Latest NPower News Today 2020:

NPowernews – The N – Power program was established by the country’s president-general Muhammadu Buhari to help tackle unemployment & alleviate poverty in the nation. Read the latest trends, including registration, recruitment, transition, N-Exit, NASIMS online portal information, etc. This is for non-graduates & graduates irrespective of NYSC.

Popular NPower Past Questions and Answers

NPower Latest Update & News: Below is some of the popular Npower past questions and their answer. Study them carefully to know the format of NPower assessment questions.

1.Which is the smallest fraction among the following?

Select one:

A. 3/4;

B. 6/7

C. 1/2

D. 6/5

Answer: C (1/2)

2.How did you do in the test? Not so well. I______much better but I misread the directions for writing.

A. Will have done

B. Can have done

C. Must have done

D. May have done

E. Could have done

Answer: E

3.The Capital of Lagos State is_____

A. Bariga

B. Isale-Eko

C. Eko

D. Ikeja

E. Ikorodu

Answer : D

4.If the day after tomorrow is Sunday, what was it yesterday?

A. Monday

B. Tuesday

C. Friday

D. Saturday.

Answer: C

5.Amaka was the cynosure of all eyes at the party. This means that__________

A. She attracted everybody’s attention

B. Everybody was surprised that she attended the party

C. None of the options

D. Everybody looked down at her

E. She was notorious for her behavior

Answer: A

6.Who is the current Governor of the Central Bank of Nigeria

A. Alhaji Mai Borno

B. Sanusi Lamido Sanusi

C. Godwin Emefiele

D. Adamu Chiroma

E. Charles Soludo.

Answer: C

7.In words number 14 can be written as_________

A. Fourteen. B. Fourteen c. Fortin. d. Fourteen.

Answer: B

8. [Choose the one that is most nearly opposite in meaning to the uppercase word.] Few people prefer the RURAL to the ______ areas:

a. Urban b. Modern c. Pastoral d. Centrale. Rustic

Answer: A

9. A piece of land surrounded by water is known as_________:

a. A platform b. A lagoon c. A lake d. An island e. None of the options

Answer : D

10. Bose shouldn’t have interrupted the teacher, _________?:

a. Could she b. Didn’t she c. Should she d? Did she e. Can she

Answer: C

11. Are you willing to be deployed to a rural area?:

a. YES b. NO

12. At this time, do you have any computer programming or software development skills?: a. YES b. NO

13. At this time, which one or a combination of these devices do you own: or more:

a. Smartphone (mobile phones with Internet capabilities) b. Laptop c. Tablet

14. Do you have any physical disabilities?:

a. Yes b. No

15. Gender?Select one:

a. Female b. Male

16. Which of these classifications and/ or post-graduate degrees apply to you?:

a. 3rd Class / Pass

b. 1st Class / Distinction and Masters

c. 2nd Class Lower / Lower Credit + PGD

d. 1st Class / Distinction

e. 3rd Class /Pass + PGD

f. 2nd Class Upper / Upper Credit

g. 2nd Class Upper / Upper Credit + PGD

h. 3rd Class / Pass + Masters

i. 2nd Class Lower / Lower Credit

j. 2nd Class Lower / Lower Credit + Masters

k. 2nd Class Upper / Upper Credit + Masters

l. 1st Class / Distinction and PGD

17. What is your current employment status?:

a. Full-time b. Part-time c. Freelanced. Unemployed

18. A car travels for 1 hour at km per hour for 2 hours. Find its average speed.

(a) 2x+2ykmh-1/3

(b) x+ km-1/3

(c) x+2 ykmh-1

(d) 2x+ ykmh-1/3

Answer: C

More NPower Past Questions and Answers

19. The ages of three men are in the ratio 3:4:5. If the difference between the ages of the oldest and youngest is 18 years, find the sum of the ages of the three men.

(a) 45 years

(b) 72 years

(c) 108 years

(d) 216 years

Answer: C

20. A bicycle wheel of a radius of 42cm is rolled over a distance of 66m. How many revolutions does it make?[Take π=22/7] (a) 2.5

(b) 5

(c) 25

(d) 50

Answer: C

21. In a bag of oranges, the ratio of the good ones to the bad ones is 5:4. If the number of bad ones in the bag is 36, how many oranges are there altogether?

(a) 81 (b) 72 (c) 54 (d) 45

Answer: A

22. A man is four times as old as his son. The difference between their ages is 36. Find the sum of their ages.

(a) 45 years

(b) 48 years

(c) 60 years

(d) 74 years

Answer: C

23. If 4m+3n = 5, find the ratio m:n 4m-3n 3

(a) 7:4

(b) 4:3

(c) 3:4

(d) 4:7

Answer: A

24. 2x : (x+1) =3:2, what is the value of x?

(a) ½ (b) 1 (c) 1½ (d) 3

Answer: D

25. The ratio of the number of men to the number of women in a 20 member committee is 3:1. How many women must be added to the 20 member committee to make the ratio of men to women 3:2?

(a) 2 (b) 5 (c) 7 (d) 9

Answer: B.

26. What is the probability of having an odd number in a single toss of a fair die?

(a) 1/6(b) 1/3(c) ½(d) 2/3

Answer: C

Use this question to answer numbers 27 and 28.

The surname of 40 children in a class was arranged in alphabetical order, 16 of the surnames begin with O, and 9 of the surnames begin with A. 14 letters of the alphabet do not appear as the first letter of a surname.

27. What is the probability that the surname of a child picked at random from the class begins with either O and A?

(a) 5/8 (b) 7/8 (c) 9/16 (d) 14/25

Answer: A

28. If more than one surname begins with a letter besides A and O, how many surnames begin with the letter?

(a) 2 (b) 3 (c) 4 (d) 6

Answer: B

29. Have you moved into your new house yet? Not yet. The rooms________.

(a) is being painted

(b) None of the options

(c) is painted

(d) are painted

(e) are being painted

Answer: E

30. The closest government to the people is_______

(a) Federal Government

(b) United Nation

(c) local government

(d) Ward Government

(e) State Government

Answer: C

31.Brazil is a country in

(b) America

(c) Africa

(d) Europe

(e) Asia

Answer: A

32. A reflex angle is______

(a) greater than 90 and less than

(b) degrees.

(c) 160 degrees.

(d) less than 45 degrees.

(e) less than 90 degrees

Answer: B

33.What should I ask my mother?

A. Ask her when will be ready the food

B. Ask her when will be the food ready

C. Ask her when the food will be ready

D. Ask her when the food ready be

Answer: C

34. What _ was your favorite food as a child?

A. Will

B. Would

C. Where

D. Was

Answer: D

35. “Those shopping bags look heavy. _ carry one for you? ‘That’s very kind of you’

A. Will i

B. Do I have

C. Shall i

D. Do i

Answer: C

36. Nigeria became a republic in _

A. 1st October 1960

B. 1st October 1961

C. 1st October 1962

D. 1st October 1963

Answer: D

37. Nigeria is named after a

A. River

B. Lake

C. Mountain

D. People

Answer: A

38. Nigeria’s governmental constitution is chiefly based on that of the

A. USA

B. UK

C. EU

D. Netherlands

Answer: A

39. Nigeria is divided into how many geopolitical zones

A. 4

B. 5

C. 6

D. 8

Answer: C

40. The file belongs to Mr. Bobo, give it to _

A. It

B. She

C. Him

D. He

Answer: C

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*